TrAP

10 undersøkelser: Migranten

År: 2016

Dato: 8. nov

Kategori: Litteratur

Sted: Oslo

Visningssted: Tøyengata Bodega

Dette er første utgave av vår nye publikasjonsserie 10 undersøkelser. I denne utgaven ser nærmere på migrantens plass i dagens samfunn. Les den her.

Les mer

År: 2016

Dato: 8. nov

Kategori: Litteratur

Sted: Oslo

Visningssted: Tøyengata Bodega

Gjesteredaktør

  • Warsan Ismail

Utgiver

  • TrAP

Foto

  • Kavar Singh (video still)

10 undersøkelser er TrAPs nye publikasjonsserie som kommer ut en gang i halvåret. Serien skal utføre analytiske undersøkelser av omstridte begreper i et kulturelt mangfoldig samfunn, med utgangspunkt i folks levde erfaringer. Undersøkelsene gjøres i form av tekst, tegneserier, samtaler, foto, kunstverk og grafiske framstillinger. I første utgave undersøker vi ideer om Migrant Power. Last ned avisa her.

Bidragsytere er Bouchra Khalili (kunstner), Deeyah Khan (filmskaper), Fadlabi (kunstner), Faizrullah Muradi (tolk), João Doria (grafisk designer), Josef Yohannes (tegneserieskaper), Kavar Singh (regissør), Maria Navarro Skaranger (forfatter), Marie Skeie og Motaz Al Habbash (kunstnere), Nora Mehsen (samfunnsdebattant) og Warsan Ismail (skribent og medisinstudent). Flere av bidragsyterne mener deres bakgrunn og erfaringer gir dem en styrke som historiefortellere:

“Barn av innvandrede foreldre har spesielt nyttige innsikter å by på. Vi hanskes ofte med press fra flere kanter om å tilpasse oss det ene sosiale systemet eller det andre. Disse erfaringene må deles og forstås; det er altfor mange som føler at de har forlist midt mellom to kulturer og tror at det er et problem; de innser ikke den kulturelle rikdommen dette perspektivmangfoldet gir oss"

Deeyah Khan, intervjuet av Warsan Ismail.

Offisiell lansering var på Tøyengata Bodega, Oslo, 8. november 2017.

Year: 2016
Category: Litteratur

Gjesteredaktør

  • Warsan Ismail

Utgiver

  • TrAP

Foto

  • Kavar Singh (video still)

Relaterte prosjekter