TrAP

VÅR 2017 _ Plural Freedom

År: 2017

Hvilke friheter tar vi for gitt, og hvilke må vi fortsatt kjempe for? I denne perioden ser vi på hvordan friheter i et mangfoldig samfunn kan komme i konflikt med hverandre. Vi vil se på hvordan man kan uttrykke gruppetilhørighet uten å bli begrenset til sin kulturelle bakgrunn, religion, kjønn eller legning. Gjennom samtaler, humor og utprøving i praksis ønsker vi å skape nye muligheter for hvordan vi forstår frihet. 

Les mer

År: 2017

Foto

  • Ahmed Umar

Plakatdesign

  • João Doria

DANS 1.-2.2.2017: Se Reversible på Den Norske Opera & Ballett. Den fransk-algeriske danseren og koreografen Bouziane Bouteldja danser for retten til å definere sitt eget liv, uavhengig av samfunnets press, krav og påføring av skyld og skam. I denne forestillingen står han helt alene på scenen. Dansegulvet er et speil. Bestill billetter her


MUSIKK 23.3.2017:
Som best jeg minnes med Anne Hytta, Sigrun Eng, Kelly Thoma (Hellas), Elénore Billy (Frankrike), Leonor Palazzo (Belgia) og Bijan Chemrani (Iran) er en musikalsk forestilling om naturens bærekraft og frihetens begrensninger. Velkommen til Forstanderskapssalen på Sentralen, Oslo, 23. mars kl 20:00. Musikkstykket er inspirert av den norrøne skapelsesmyten Voluspá og hvordan den reflekteres i vår egen tid med klimaendring og folkevandringer. Med bestillingsverkstøtte fra Det Norske Komponistfond. 


UTSTILLING 9.-19.2.2017:
Mina / Meg vises på KiT under ISFIT-festivalen i Trondheim. Utstillingen har arbeider av Zanele Muholi, Ahmed Umar og Linn Cecilie Ulvin. Muholi er en verdenskjent fotograf og visuell aktivist som har rettet linsen mot queer Afrika. Hun dokumenterer LBGT liv i et post-apartheid Sør-Afrika der friheten til å være seg selv utfordres av raseskiller og fremmedfrykt. Umar og Ulvin arbeider begge fra Norge og viser verk som utfordrer forestillinger om kjønn og seksuell identitet. TrAP er turnéprodusent for utstillingen, som er produsert av Kunstplass 10.


DIALOGMØTE 27.4.2017: Møt de unge lovende på TrAPs årlige dialogmøte kl 13:00-16:00 på Litteraturhuset i Oslo. TrAP ønsker et kulturliv der flere kunstnere, kulturarbeidere og kulturlivsledere har flerkulturell bakgrunn. Men minst like viktig er det å ikke lime folk til en gruppetilhørighet. Hvordan kan kulturlivet jobbe for mangfold, og samtidig friheten til å være individ, ikke representant? Møtet gir små og mellomstore institusjoner praktiske tips for å utvide sitt nettverk. Vi møter unge med minoritetsbakgrunn for å diskutere hvordan kulturlivet vil se ut i fremtiden. 


LITTERATUR 24.5.2017: Seminaret Stedsfrie lesninger er en invitasjon til å lese afrikanske og asiatiske forfattere uavhengig av deres opprinnelsesland. Bloggeren, journalisten og litteraturviteren Ainehi Edoro kommer til Oslo for seminaret på Kunstnernes Hus kl 12:00-16:00. Hun mener afrikansk litteratur blir markedsført og sirkulert, kjøpt og solgt ut ifra tematikk, ikke litteraturens estetiske og litterære verdier. For Edoro er dette å redusere forfatterens verdi. Hun holder også en workshop i hvordan bruke lesevaner, leseteknikk og ideologisk refleksjon som verktøy for å forstå afrikansk skjønnlitteratur. Seminaret og workshopen arrangeres i samarbeid med Kritikerlaget og Solum Forlag.


AVIS:
Vår nye publikasjonsserie, 10 undersøkelser, utfører analytiske undersøkelser av omstridte begreper i et kulturelt mangfoldig samfunn. Undersøkelsene kommer ut hvert halvår og gjøres i form av tekst, tegneserier, samtaler, foto, kunstverk og grafiske framstillinger. I vårens utgave, som lanseres i mai, undersøker vi tabuer, humor og andre frihetskonflikter i et flerkulturelt samfunn. Gjesteredaktør for denne utgaven er Hatem Bem Mansour. 


FESTIVAL 30.5.-3.6.2017: TrAP samarbeider med Tromsø kommune om en serie arrangementer under Internasjonal Uke 2017. Vi ønsker både å nå ut til et yngre publikum og å inspirere for et mer varig internasjonalt kulturliv i den arktiske hovedstaden. På programmet står filmworkshop for unge, besøk av Family Reggae Disco og en konsert med lokale og gjestende musikere.


PODCAST:
Transit Radio er en podcast-serie i 10 episoder som bringer musikk og stemmer fra norske asylmottak. I første sesong har vi besøkt Harstad, Hvalstad og Torshov mottak, møtt unge asylsøkere i Tromsø, Grimstad og Karlstad, Sverige, og besøkt et kor i Levanger. Podcastene er laget av dokumentarkollektivet Frekvens og workshopene har blitt ledet av Abazar Hamid, Khaled Harara, Monirah Hashemi, Nasra Ali Omar og Sheldon George Blackman. Hør hele første sesong på transitradio.no, iTunes og andre steder du lytter til podcasts. Sesong 2 kommer snart.


PUBLIKUMSUTVIKLING:
Nøkkel til byen er et flerårig program for publikumsutvikling i Oslo og Akershus der vi skal starte samtaler mellom kunst- og kulturinstitusjoner og de som besøker dem sjeldent. Denne våren gjør vi en serie av omvisninger og workshops i samarbeid med blant annet Nasjonalmuseet og Akershus Kunstsenter. Vi inviterer til kunst- og kulturopplevelser, og spør hva som skal til for at kulturtilbudene skal bli relevant for flere. Vil du vite mer? Kontakt prosjektleder Cecilie Noreng på cecilie@trap.no.


Meld deg på vår epostliste og følg oss på Facebook og Instagram for å få mer informasjon om våre prosjekter og arrangementer.

Year: 2017

Foto

  • Ahmed Umar

Plakatdesign

  • João Doria