Dialogmøte: Hvordan nå minoritetene?

Et seminar om hvordan du kan gjøre deg relevant for nye publikumsgrupper, torsdag 14. april 2016. Se opptaket her.

12.02.2016

I Oslo har 1 av 3 innvandrerbakgrunn, men i kulturbransjen er de nærmest usynlige. Hvordan kan norske kunst- og kulturaktører kommunisere bedre til ulike minoritetsgrupper? TrAPs årlige dialogmøte for aktører i norsk kulturliv fant sted på Amalie Skram, Litteraturhuset i Oslo. Seminaret ble fullbooket to uker i forveien, men med live streaming på Morgenbladet Portalen.

Program
13:00 Hilde Maisey (TrAP) ønsker velkommen
13:10 Eithne Nightingale:
How to expand your regular crowd. The success and challenges of embedding a strategy for diversity across the V&A.
14:00 Pause
14:15 Jonas Jarl og Mikael Olsson Al Safandi:
Södra Communityteatern – Hva skjer når publikum skaper fortellingene? Teateret som møteplass og omfordelingssone.
14:45 Conversation with Nightingale, Jarl, Olsson Al Safandi and the moderator: How to create an environment of inclusion in your institution?
15:15 Pause
15:30 Umar Ashraf, Iffit Qureshi og Nina Bahar:
Kommunikasjon, kommunikatører og kunstnere.
16:15 Samtale mellom Ashraf, Qureshi, Bahar og moderator:
Unge med minoritetsbakgrunn ser sjeldnere kunst- og kulturbransjen som karrierevei. Hva kan gjøres?
16:45 Oppsummering v/ Carl Morten Amundsen (Det Norske Teateret)
Moderator: Penny Wayne Claire Kembba (NRK)

Om foredragsholderne:

Eithne Nightingale er tidligere Head of Diversity and Equality ved Victoria & Albert Museum i London, og er nå rådgiver for immateriell kulturarv hos Heritage Lottery Fund. Hun vil snakke om utfordringene og suksessen i arbeidet med V&As strategi for mangfold. Nightingale har lang erfaring med å jobbe med nabolagsinitiativer, inkludering og utdanning i indre London, med spesielt fokus på museers rolle, og er medredaktør av boken Museums, Equality and Social Justice (2012). Hun gjør sin PhD om barn, migrasjonserfaring og diaspora ved Queen Mary University of London, i samarbeid med V&A Museum of Childhood. Eithne Nightingale er også skribent og fotograf.

Jonas Jarl er kunstnerisk leder for Södra Communityteatern, Malmø. Jarl har jobbet med scenekunst i over 20 år, som dramatiker, regissør og dramaturg ved flere av Sveriges største teatre og er tidligere leder for Helsingborgs Stadsteater. Jarl er også programsjef ved Moriska Paviljongen i Malmö.

Mikael Olsson Al Safandi er projektleder for Södra Communityteatern, og har bakgrunn som mangeårig journalist, produsent, programleder og programdirektør i svensk TV og radio. Olsson Al Safandi er også prosjektkoordinator ved Moriska Paviljongen i Malmö. De beskriver Södra Communityteatern som en reaksjon på gapet mellom de som har og de som ikke har. Økonomisk, sosialt og kulturelt. Community-teater handler om å omfordele makt: tid, ressurser og tilgang til det offentlige rom. Södra Community er en omfordelingssone, en møteplass, for de som vanligvis ikke har tilgang til våre scener - og de som eier dem. Community-teater gir mulighet til å skape nye fortellinger og nye forutsetninger for dette møtet.

Umar Ashraf er kommunikasjonsrådgiver, samfunnsdebattant og forfatter. Han er aktuell med boken "Hvit PR", om tverrkulturell kommunikasjon, med medforfatter Ellen Reiss, som lanseres 12. mai. I fjor skrev har masteroppgaven “Jakten på de skjulte faktorene: Årsakene til manglende etnisk mangfold i reklamebransjen”, sammen med Sara Aisha Khan på Markedshøyskolen, Campus Kristiania. Ashraf har vært involvert i en lang rekke prosjekter, og jobber nå hos Statens Vegvesen med å bedre kommunikasjonen med innvandrergrupper.

Iffit Qureshi er forfatter, fotojournalist og foredragsholder. Hun står bak prosjektet og facebooksiden Humans of Oslo, og ga ut boken Oslofolk i 2015, en kjærlighetserklæring til hovedstaden. Qureshi har en rekke fotoutstillinger bak seg og har holdt foredrag på TEDxOslo. Som 2. generasjons innvandrer i Skottland som senere har flyttet til Norge, har Qureshi et bredt sett med erfaringer. Hun vil fortelle om muligheter og utfordringer i møte med kulturbransjen.

Nina Bahar er spesialrådgiver i Skeiv Verden - en organisasjon for lesbiske, homofile, bifile, trans-, intersex- og queerpersoner med innvandrerbakgrunn - og samfunnsdebattant. Hun er mangeårig kursholder på tema knyttet til inkludering, diskriminering og tverrkulturell kommunikasjon.

Penny Wayne Claire Kembba er radio-programleder og journalist i NRK, og dagens moderator.

År:

2016

Kategori:

Seminar

Dato:

14. april

Sted:

Oslo

Produsent
TrAP
I samarbeid med
UKS
Norsk Publikumsutvikling
Foto
James Cridland (CC BY 2.0)